Ballastwatermanagement-plan opstellen?

Wij ondersteunen u met ruim 40 jaar ervaring

ballastwatermanagement-plan

Vandaag de dag is het voor ieder zeeschip belangrijk om rekening te houden met een efficiënt ballastwatermanagement-plan. Reikon voorziet u daarin graag van de nodige ondersteuning. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat we zo min mogelijk schade aan de ecosystemen toebrengen en een koers varen die voldoet aan de richtlijnen van nu.

Wat is ballastwatermanagement?

Ballastwatermanagement is het proces omtrent het veilig laden, vervoeren en lossen van ballastwater, zonder daarbij schade toe te brengen aan de ecosystemen. Een ballastwaterbehandelingsinstallatie is tegenwoordig dan ook verplicht voor ieder zeeschip, zodat ballastwater geen gevaar op zal leveren voor mens of omgeving.

Lees meer over ballastwatermanagement

Ballastwatermanagement-plan: OceanGuard

ballastwatermanagement-plan

Reikon is in Nederland de exclusieve leverancier van OceanGuard, een gerenommeerde ballastwaterbehandelingsinstallatie. Maar hoe werkt de installatie precies? Door middel van elektrokatalyse maakt OceanGuard gebruik van geavanceerde oxidatie. Gedurende het proces worden krachtige deeltjes gecreëerd. Deeltjes waarmee bacteriën, virussen en overige micro-organismen uit het water kunnen worden vernietigd. 

  • Snel proces
  • Enkele behandeling
  • Veilig, onschadelijk resultaat
  • Zonder gevaarlijke eindproducten

Veilig ballastwater 

Deze deeltjes, ook wel hydroxylradicalen genoemd, bestaan slechts enkele nanoseconden. De eindproducten zijn dan ook niet gevaarlijk, waardoor het ingenomen water vervolgens veilig overboord kan. Zonder dat dit gevaar oplevert voor de ecosystemen. 

Waarom dit ballast water management plan?

De OceanGuard is een veelgebruikte, efficiënte ballastwaterbehandelingsinstallatie. Het proces van elektrokatalyse heeft dan ook een zeer laag stroomverbruik. Een ander voordeel van OceanGuard is dat er - dankzij de hoge mate van efficiëntie - maar één behandeling nodig is. Namelijk alleen bij de inname van ballastwater. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan