Uitstekende watermaker van Gefico

Drinkwater is levensbehoefte nummer 1. Ook aan boord van uw schip. Mede daarom is het belangrijk om de juiste apparatuur voor waterbehandeling en -beheer aan boord te hebben. Een watermaker voor uw boot is dus onmisbaar. 

Bekijk ons assortiment watermakers

Waterbehandeling door Gefico

Het Spaanse bedrijf Gefico maakt al 35 jaar producten en systemen op het gebied van waterbehandeling. Onder andere voor de maritieme sector en de gas en olie industrie. Niet voor niets werkt Reikon graag met dit toonaangevende bedrijf samen. 

Water treatment solutions zijn de ware specialiteit van Gefico. Zo fabriceert het merk onder andere verdampers, reverse osmosis units en producten voor waterbehandeling en -beheer. Alles wat u nodig heeft voor gezuiverd water aan boord is daarom bij ons te vinden. Ook kunt u vertrouwen op het beste advies omtrent uw situatie. 

Watermaker boot

Watermaker boot: wat kiest u?

Er bestaat een breed scala aan apparaten voor waterbehandeling en -beheer, waardoor het lastig kan zijn om het juiste product te vinden. U kunt kiezen uit de volgende producten:

  • Rehardening Filter MHF voor water mineralisatie en pH-aanpassing van het geproduceerde destillaat. Noodzakelijk om corrosie te voorkomen in de opeenvolgende delen van het distributiesysteem van uw schip. Wanneer het water door de Rehardening filter stroomt, vindt e aanpassing van de pH plaats. Het filter bepaalt de juiste hardheid van het gedestilleerde water. 
  • Sterilisatiesysteem voor het desinfecteren van drinkwater door chloordosering of UV-lampen.
  • Doseerunits om zeewater voor te behandelen (bestrijding van verontreiniging, desinfectie, chloor dosering, remsystemen, etc.) voor drinkwaterbehandeling (desinfectie van geproduceerd water) en koelcircuitbehandeling. 
  • Anti-vervuilingssysteem, ookwel aangroeiwerend systeem, om biolologische groei in koelsystemen te voorkomen/elimineren. Dit gebeurt door het vrijgeven van koper-ionen in zeewater met behulp van een kleine elektrische gelijkstroom. 
  • Verdampers zijn vacuüm- en dompelbuis types die water destilleren bij een lage verdampingstemperatuur.
  • ION-Pac voorkomt en verwijdert bestaande biologische aangroei (fouling) in  zeewaterinlaatkasten en leidingsystemen. Zo voorkomt u verminderende werking en schade aan installaties aan boord. De ION-pac injecteert koper-ionen (Cu 2+) in het zeewaterkoelsysteem, wat aangroei op deze plaatsen onmogelijk maakt. 
  • Reverse Osmosis Unit werkt met het omgekeerde osmosis principe. Het ruwe water wordt onder druk gezet door een semipermeabel membraan dat alleen zoetwaterstromen toelaat. Pekel verwijdert het zout en andere verontreinigende delen.

Advies over uw waterbehandeling

Vindt u het lastig om te bepalen welke producten voor waterbehandeling en -beheer nog missen op uw schip? Dan voorzien wij u graag van een vrijblijvend advies. Ook wanneer u al precies weet welk watermaker boot u graag wilt toevoegen aan uw watervoorziening helpen wij u graag verder. 

Neem vrijblijvend contact met ons op